A termékről:
A Collagenius egy nagyon magas tisztaságú kombinált készítmény, aminek fő komponense egy I-es típusú kollagén hidrolizátum (kisebb mennyiségben III-as kollagént is tartalmaz).
A kiemelkedő technológiával előállított és szabadalmazott Peptan kollagén peptidek hatékonyabb felszívódást és biohasznosulást ígérnek, mint az azonos mennyiségű átlagos kollagén készítmények. A készítményünkben felhasznált kollagén hidrolizátum mögött klinikai vizsgálatok állnak, amik hitelessé teszik a terméket.
A készítményt elsődlegesen aktív életet élőknek és elhivatott sportolóknak fejlesztettük ki. A kollagénen kívül egyéb olyan adalékokat tartalmaz – a magnézium, réz és mangán – melyek a kollagén szintézis folyamatát hatékonyabbá teszik. Az ugyancsak magas tisztaságú kondroitin- és glukozamin szulfát tartalomnak köszönhetően a porc anyagcsere folyamatait, illetve a porc regenerációt is támogathatja.
A készítményben antioxidánsokat – kékszőlőmag kivonatot és C-vitamint – használtunk nagy dózisban, hogy a sportolás során keletkező jelentős oxidatív károsodásokat csökkentsük, továbbá a hialuronsav tartalma ugyancsak jótékony hatást fejthet ki az igénybevett ízületekre.
A Testnevelési Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központ Analitikai Laboratóriuma által bevizsgált termék. A bevizsgálás során nyomokban sem mutatható ki a Collageniusból olyan komponens, ami szerepelne a tiltott szerek listájában. A részletes analitikai eredmény a collagenius.hu weblapon a CIKKEK, VIZSGÁLATOK menüpont alatt található “Collagenius vizsgálati jegyzőkönyve.pdf” file név alatt.
ÖSSZETEVŐK
|
(1 adagolókanálban – ami 15g) |
Kollagén peptidek (Peptan) |
8000 mg |
Glukozamin szulfát |
1200 mg |
Kondroitin szulfát |
400 mg |
Hialuronsav |
40 mg |
Kékszőlőmag kivonat |
140 mg |
C-vitamin |
225 mg |
Magnézium |
400 mg |
Mangán |
3 mg |
Réz |
3 mg |
Inulin |
4000 mg |
Összetevők és szerepük:
Kollagén peptidek (enzimatikusan hidrolizált marha kollagén): az izmok, inak, szalagok, csontok szakítószilárdságáért, a megfelelő kötőszöveti szerkezet kialakításáért felelősek.
Glukozamin szulfát: a porc állományának másik kiemelkedő fontosságú komponense.
Kondroitin szulfát: a porc állományának egyik kiemelt fontosságú, szervetlen alkotóeleme.
Hialuronsav: szájon át bevitt hialuronsavnak van egy természetes gyulladásgátló hatása (cytokinek szintjét csökkenti), továbbá az ízületi folyadék hialuronsav tartalmát megemeli, és a bőr rugalmasságát, turgorát igazoltan javítja.
Proantocianidinek (kékszőlőmag kivonat): az érfalak rugalmasságát ill., a sejtek szabadgyökökkel szembeni ellenálló képességét hivatott javítani.
C-vitamin: fontos szerepet játszik a megfelelő szerkezetű kollagén láncok kialakításában, továbbá erős antioxidáns, és kedvező hatást fejt ki az immunrendszer működésére.
Magnézium: a vázizom és szívizom megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen.
Mangán:A szabadgyökök semlegesítésében kiemelt szerepet játszik, továbbá a fehérjében gazdag táplálék biohasznosulását ugyancsak javítja.
Réz: A szabadgyökök semlegesítéséhez elengedhetetlenül fontos vegyület, továbbá a vas és C-vitamin felszívódásában elengedhetetlen szerepet tölt be.
Inulin: Természetes rostként, jó élőhelyet és táplálékot biztosít bélflóránk részére, ami elengedhetetlen annak helyes működéséhez. Az inulint egy nagyon egészséges cukorpótlóként tartják számon, mivel fontos szerepet játszik a bélrendszer egészséges működésében, segít megelőzni a rosszindulatú béldaganatok kialakulását, segíti a kalcium felszívódását, hozzájárul a helyes anyagcserefolyamatokhoz, elősegítve a fogyást (annál is inkább, mivel közvetlenül is csökkenti az éhséghormon – ghrelin – szintjét). Mivel a bélrendszer lényegében a legnagyobb immunszervünk, annak helyes működése nagyban hozzájárul a hatékony immunrendszer kialakításához. Igazoltan kedvező tüneti hatást fejt ki olyan makacs bélbetegségekben is, mint amilyen az irritábilis bél szindróma vagy a Crohn betegség. Nem utolsósorban minimális kalóriabevitel mellett erős édesítő hatás érzetét kelti, ugyanakkor nem jelent szénhidrát terhelést, így nem okoz inzulinszint emelkedést, ezért még cukorbetegek is bátran fogyaszthatják. Az inulin bevitel kezdeti szakaszában átmenetileg puffadás, fokozott gázképződés léphet fel, ami az esetek zömében rövid ideig tart.

A kollagénekről…